56/457-451
cibakert@cibakert.hu

Bemutatkozás

A Történet:


A CIBAKERT Mezőgazdasági Kft 1993. március 15-én alakult vállalkozás, ami alapvetően ipari zöldségnövények termelésére és integrációjára szakosodva, kizárólag öntözött körülményekre tervezte gazdálkodását. A rendszerváltozást követő gazdasági összeomlás és útkeresés között találtuk meg azt a piaci rést, ahol nagyon sok nehézséget leküzdve, nagyon sok munkával, áldozattal és néha szerencsével elindulhattunk a fejlődés útján. A folyamatosan bővülő integrációnk központi kérdése volt a minőségi és megbízható termelés és termeltetés, a fajták folyamatos tesztelése és a vetőmagok közvetlen beszerezése, így szoros kapcsolat alakult ki a különböző vetőmagcégekkel is. Ebből következett, hogy 1996-ban a holland Pop Vriend vetőmagcég felkért bennünket a magyarországi képviseletére. Az erős piaci igényeknek köszönhetően a termelés, az integráció és a vetőmag-kereskedelem töretlenül fejlődött. A termelésünk bővülése újabb területbevonásoknak volt köszönhető, így 2000-ben Kétpón, végül 2004-ben Kuncsorbán vásároltunk felszámolásból öntözőtelepeket és béreltük ki az alattuk lévő termőföldeket. Ezzel együtt a vetőmagok kereskedelme és az egyéb termelők integrációja is nagy léptékben fejlődött, ami miatt 2002-ben a kereskedelmi és szolgáltatási tevékenységünket új társaságok alapításával leválasztottuk a mezőgazdasági alaptevékenységünktől, a CIBAKERT Mezőgazdasági Kft-től és létrehoztuk a CIBAKERT MAG Vetőmagkereskedelmi Kft-t és a 2017 végéig üzemelését befejező CIBAKERT TÉSz Zöldségtermelői Értékesítő Szövetkezet-et.
Az EU-hoz történt csatlakozásunk és sok-sok egyéb kedvezőtlen időjárási, gazdasági és politikai körülmények hatásainak ellenére a cégcsoport ma is dolgozik, és stabil piacokkal rendelkezik.A Jelen:


A CIBAKERT Mezőgazdasági Kft a termelésben ma is három településen van jelen, de sajnos a földtörvény és a támogatások változásai miatt a megművelt területeit csökkenteni volt célszerű. Így hoztuk létre 2014. augusztusában a Subicz Kertész Kft-t, ami a cégcsoport meghatározó tulajdonosának és családtagjai termőföldtulajdonára lett alapítva. A termelés minden feltétele magas színvonalon biztosított - kiemelt jelentőségű adottságunk a teljes megművelt terület öntözhetősége -, továbbá mindig nagy figyelmet fordítottunk a legkorszerűbb technikai fejlesztésekre, a környezetünk ápolására és védelmére is. Termelésünk meghatározó eleme továbbra is a nagymagvú ipari zöldségnövények termesztése, de nagyon fontos a vetőmag termelésünk, továbbá a rendelkezésre álló gépi, öntözési és szállítási kapacitásokkal a szolgáltatási tevékenységünk folytatása is. A termesztett fajok közül legnagyobb volumene a csemegekukoricának van, emellett kiemelkedő a zöld- és fejtett bab termelése, ami kizárólag szántóföldi körülmények között, ipari célra irányul. A megtermelt árumennyiség 100 százalékban belföldi konzervgyárak, és hűtőházak részére előre tervezett módon, szerződéses alapon, rögzített árakon kerül értékesítésre.
A CIBAKERT MAG Vetőmagkereskedelmi Kft is sok változáson ment keresztül. Váratlanul és előzmények nélkül 2010-ben megszűnt a 14 éven át töretlenül működő Pop Vriend-es holland kapcsolatunk, ezért a vetőmagos tevékenységünk és kapcsolatrendszerünk túlélése érdekében még ebben az évben a magyar Top-Corn Kft csúcsminőségű csemegekukorica hibridjeivel kezdtünk el kereskedni, majd 2012-től ipari zöldbab fajták vonatkozásában a Holland-Select holland vetőmagcég képviseletére szerződtünk Magyarországon és a szomszédos országokban. A CIBAKERT MAG Kft 2011-2012. években létrehozta a saját, magas technikai színvonalú vetőmagüzemét, ahol zöldborsó és őszi búza vetőmagok feldolgozását végzi. A megtermelt és feldolgozott zöldborsó és őszi búza vetőmagok bérfeldolgozás és saját értékesítés keretében kerülnek a vevőkhöz. A dán és szabadforgalmazású zöldborsók a gödöllői MG Falker GBBR Bt, míg a martonvásári csúcsminőségű magyar búzafajták a törökszentmiklósi Don-Agro Kft jóvoltából és közreműködésével kerülnek piacra.Céljaink:


A CIBAKERT cégek legfőbb célja, hogy minden Partnerét és Vevőjét a legjobb minőségben, a legpontosabban, a legmagasabb technikai-technológiai színvonalon és a legkorrektebben szolgálja ki a jövőben is!

Elérhetőségek

5411 Kétpó, III. kerület 3.
47.065474,20.46911
56/457-451
56/457-451
56/590-868
56/590-868
cibakert@cibakert.hu
Cibakert Kft. 2021 © Minden jog fenntartva.
A weboldalt a WRX Online készítette.